1:1 Systemisch werken

Wat is systemisch werken?

Systemisch werken gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waar binnen je werkt, een vereniging, een team of je sociale omgeving. Wat er in zo’n systeem allemaal gebeurt en de plaats die jij erin inneemt, bepalen (vaak onbewust) wat je doet en waarom.

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei. Systemisch werken kan leiden tot acceptatie, maar biedt ook een sleutel tot oplossingen.

De oorsprong van de methodiek systemisch werken ligt onder andere bij Bert Hellinger en Virginia Satir. Hellinger ontwikkelde in Europa het systemisch werken in eerste instantie voor het werken met families (familieopstellingen), later deed hij dat ook voor organisaties (organisatieopstellingen).

Ieder denkbaar thema, vraag, probleem of verlangen kan opgesteld worden -vooral deze die zich blijven opdringen-.

Wanneer je een opstelling doet dan plaats je, op gevoel, representanten (de andere deelnemers) in de ruimte. Het is fascinerend te merken dat de representanten in de opstelling toegang krijgen tot de gevoelens en de onderlinge verhoudingen van diegene die zij representeren. De opstelling maakt (gedrag) patronen zichtbaar die zich in het systeem voordoen. Wat zich in het systeem afspeelt, kan niet worden bedacht. De energie van dat moment bepaalt wat er verder gebeurt.

Thema's voor een opstelling kunnen zijn:

Wil je op een bijzonder krachtige en heldere manier duidelijkheid krijgen in thema’s waar je zelf nog niet tot een oplossing hebt kunnen komen? Kom dan eens meedoen met een opstellingenochtend/avond, in de agenda kun je zien wanneer deze plaats vinden. Je krijgt een diep inzicht in de onbewuste patronen die soms wel door generaties heen worden overgedragen. De opstellingen zijn voor iedereen geschikt, je hoeft geen enkele ervaring te hebben met deze manier van werken. Opstellingen werken door in het systeem van jouzelf en in je familiesysteem maar ook op de toeschouwers en representanten. Als toeschouwer/representant leer je ongelofelijk veel en kun je inzicht krijgen in eigen thema’s! Of wanneer je gewoon interesse hebt in een opstelling ben je natuurlijk ook altijd welkom.

Voor wie is systemisch werken?

Voor iedereen die oude patronen wil doorbreken en nieuwsgierig is wat systemisch kijken kan opleveren.

Of wanneer je de vinger er niet achter krijgt waarom sommige situaties zich in het leven zowel werk als privé blijven herhalen.

Inzicht en helderheid wil hebben in de impact van de eigen familierelaties tot soms wel generaties terug.

Systemisch werken in 1-op-1 begeleiding

In een individuele sessie zijn systemische vragen (of opstellen van je verlangen)   zeer geschikt om als basis te dienen voor een gesprek. Op een dieper niveau wordt er doorgevraagd. Door een verbinding te maken tussen gedachten, emoties, lichaamsgevoel en de situatie waar het probleem ontstaan is ga je snel tot de kern.

Voor organisaties en bedrijven

Een opstelling geeft een organisatie de mogelijkheid om de invloeden van het bedrijfssysteem te ervaren. Dit systeem bestaat uit de mensen waarmee je samenwerkt. Dit kunnen zijn; collega’s, afdelingen en management. Maar ook de bedrijven waarmee je samenwerkt.

Wanneer je hier interesse in hebt, neem dan gerust contact met mij op.

Praktische informatie

Ik maak op de opstellingendagen en avonden geen onderscheid tussen vraag inbrengers en representanten en dat zie je terug in de vaste lage prijs. Er is ruimte voor ongeveer 5 opstellingen per dag. Mijn ervaring is dat iedereen die echt een vraag wil inbrengen, aan de beurt komt. Ook gebeurt het regelmatig dat je een antwoord krijgt als representant in de opstelling van de ander.

Reviews

Investering

Opstellingendagdeel: €60 inclusief koffie en thee.

Opstellingendag: €100 eigen lunch meenemen & inclusief koffie en thee gedurende de dag.

De opstellingendagen van 19 juli & 16 augustus is inclusief vegetarische lunch van Dirkje kookt (dirkjekookt.nl)
Investering €150

Wil je graag een systemische of familie opstelling en voel je je er niet prettig bij om je vraag in een grote groep in te brengen? Dan is onze individuele opstelling avond iets voor jou!

Vanaf 18 juli  a.s. is er elke 3e donderdagavond van de maand ruimte voor de opstelling van 1 vraagsteller.

Een van ons (Susanne Graf of Marie-Róse Coppoolse)  begeleidt je opstelling met ervaren representanten, die door ons uitgenodigd zijn. In alle rust en veiligheid mag gezien, gevoeld en gezegd worden wat zich die avond voor jou aandient.

De avond vindt plaats in onze praktijkruimte in Ont-Moet, Centrum voor Aandacht en Bewustzijn te Bergen op Zoom. We starten om 19:00 uur en hebben onverdeelde aandacht voor jouw vraag en de opstelling die daaruit voortvloeit.

Neem voor de investering die deze avond jou vraagt gerust contact op met 1 van ons.

Wil je je aanmelden of liever eerst meer weten?

Neem dan contact op met Susanne (0621686932) of Marie-Róse (0641474057). Stuur je liever een mail dan kan dat naar info@logosensophia.nl of info@nansencoaching.nl.

Aanmelden opstelling